Competenties

Commercialiteit

Na een aantal jaren echte ervaring in de verkoop en aankoop van zowel goederen en diensten kan ik heel goed inschatten wat een klant nodig heeft. En daardoor weet ik perfect hoe ik deze behoefte kan invullen met een tevreden klant als resultaat en zonder de beoogde winst uit het oog te verliezen.

Klantvriendelijk

Niets staat zo hoog in mijn prioriteiten lijst als klantvriendelijkheid. Deze is de laatste jaren bijna een beetje gemarginaliseerd door het online shoppen maar is nu weer in zijn opmars en is de enige echte meerwaarde voor het bedrijf dat investeert in zijn klanten.

Ik behandel mijn klanten zoals ik zelf zou willen worden geholpen, vriendelijk en met een oprechte interesse voor hun noden en verlangens. 

In mijn vele ervaringen op de winkelvloer en op kantoor heb ik de klanten leren ‘lezen’ met oog op een aangename koop-ervaring en een beter rendement. Bij mij is de zegswijze ‘klant is koning’ geen lege slogan maar een wezenlijk feit. 

Meertalig

In een commerciële omgeving is meertaligheid een absoluut voordeel in flexibiliteit en rentabiliteit. Met een Nederlandstalige moeder en Franstalige vader is deze meertaligheid een dankbare evidentie en als trotse Anglofiel voelt het Engels aan als een derde moedertaal.

Ervaring

Theorie kan men altijd leren op schoolbanken maar vakmanschap leert men door het goed en vaak uit te oefenen. Mijn ervaring geeft een klant of leverancier een zekerheid over kennis van zaken dat een vertrouwensband schept en een rentabiliteit garandeert op lange termijn.

Organisatie

Als organisator van diverse culturele en commerciële evenementen weet ik als geen ander prioriteiten en resultaten met elkaar te combineren. Deze vaardigheid zorgt uiteraard ook voor efficiëntie en flexibiliteit bij elke andere taak of opdracht.

Standvastig

Ervaring brengt een zekere rust met zich mee wat situaties met stress en deadlines probleemloos overbruggen. Vaak was ik het baken van standvastigheid op het strijdtoneel van het jonge geweld, rimpels brengen immers meer dan enkel knappe karakterkoppen.

Ik breng dus in uw bedrijf de stabiliteit dat uw team en vooral uw klanten nodig hebben als het op belangrijke beslissingen gaat

Vriendschappelijk

De belangrijkste reden waarom ik graag in een commerciële omgeving vertoef is omdat ik dan constant in contact kom met andere mensen en andere uitdagingen. Ik integreer gemakkelijk in een bestaand team en kan me vlot aanpassen aan de groep. Ik respecteer ieders mening en hou ervan om open en vriendelijk met anderen te communiceren. 

Informatica

Ik heb een mateloze interesse voor moderne informatica toepassingen zoals bv. het ‘internet of things’ en ontdek er graag de nieuwigheden in. Voornamelijk omwille van de impact ervan op onze samenleving en de talloze mogelijkheden die zich in de toekomst zullen kunnen ontwikkelingen.

Een bezoeker in mijn huis begrijpt dat niet altijd waarom er zoveel computers en mobile devices de stopcontacten bezetten maar voor een echte nerd als ik is een minuut zonder informatica als een eeuw zonder kennis.

Teamwork en leiderschap

Als manager bij o.a. Dreamland en Free Record Shop en als voorzitter van diverse culturele verenigingen heb ik kunnen ervaren hoe belangrijk de kracht van een team is. En zowel binnen het team als aangever van dat team ken ik mijn plaats als essentiële radar van een groot geheel. 

Social Media

Social media is niet meer uit ons dagelijks leven weg te danken. Daarom is het belang van deze ultieme vorm van communicatie in de commerciële sector heel groot. Door mijn kennis als Social Media Coach en als deel van het Social Media team van Test Aankoop weet ik perfect hoe je een digitaal verhaal van je bedrijf online kan vertellen. 

Cultuur

Op zich misschien niet onmiddellijk een meetbare competentie maar wel een indicatie voor de verbeeldende, creatieve geest. 

Ik hou van klassieke kunstvormen zoals de Vlaamse primitieven en ben dol op de meesters van Zwart Wit fotografie. Mijn gezin kan je op vakantie eerder in een museum of een kerk vinden dan aan het strand omdat elke minuut een moment van leren en ervaren verdient. Dit uit ik vooral zelf door middel van mijn blog en bij het uitoefenen van mijn passie voor fotografie.